Francouzská proteinová dieta

< zobrazit všechny dotazy

Polévky, vývary

Otázka:

Dobrý den, mám dotaz, jak je to u proteinové diety s polévkama, je možné si dát zeleninovou nebo vývarovou polévku bez zavářky mezi jídly? Nebo se to počítá už jako pokrm a od které fáze se smí polévka jíst.

Odpověď:

Dobrý den, polévky jíst můžete, doplníte jimi i potřebné tekutiny. Vhodné jsou zejména ty, které jsou připraveny z povolené zeleniny. Takové můžete jíst v neomezeném množství již od první fáze. Vývary jsou také vhodné, jen pozor, aby byly připraveny z masa bez tuku (kuřecí a krůtí prsa, libové hovězí …) nebo byl tuk po zchladnutí odebrán. Pokud do nich budete přidávat např. mrkev či petržel tak pouze na vyvaření ne ke konzumaci. Vývary můžete také od první fáze, jen bez masa a s povolenou zeleninou. Ve druhé fázi již polévku s masem můžeme považovat za „normální“ jídlo. Pozor však, aby byl v polévce masa dostatek. S přáním příjemného dne, Lenka


Máte na nás nějaký dotaz?

Neváhejte nám napsat, rádi vám poradíme.

Online kalkulačka

Vypočítejte, jaký dietní program je pro Vás nejvhodnější?

Pohlaví

Problematické partie

Hledám nejvhodnější program...

Poraďte se s výživovým poradcem

Zarezervujte si bezplatnou telefonickou konzultaci s výživovým poradcem