Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.
Poradna

Laktóza

Trpíte vyloženě intolerancí na laktózu nebo alergií na mléčnou bílkovinu kravského mléka? Tyto dva pojmy bývají velmi často zaměňovány a kombinovány dohromady. Z tohoto důvodu naleznete níže podrobnější vysvětlení.

Laktóza je disacharid označovaný také jako „mléčný cukr“ a nejedná se o bílkovinu. Molekula se skládá a glukózy a galaktózy na které je v případě „bez laktózových“ produktů štěpena.

Mezi mléčné bílkoviny kravského mléka patří zejména syrovátka (obsahující i laktózu) a kasein, které v kravském mléce dominují nad ostatními mléčnými bílkovinami.

Pokud trpíte alergií na mléčnou bílkovinu, je nemožné dietní program vytvořit, jelikož je součástí všech našich jídel.

U intolerance na laktózu je situace trochu příznivější. Nachází se u produktů, které obsahují odstředěné kravské mléko a její zastoupení je zde v minimálním množství. V praxi jsme se nesetkali se zákazníky, kterým by toto množství způsobilo závažnější komplikace. Přesto doporučujeme jídla nejprve vyzkoušet na konzumaci půlky Prodietix jídla obsahujícího laktózu a podle vlastní zkušenosti se rozhodnout, zda budete v dietním programu pokračovat dále.

Nenašli jste odpověď? Napište nám!