Špenátová omeleta



Omeleta je vhodná pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze

ingredience na 1 porci

postup přípravy

Špenát omyjeme pod studenou vodou a dáme do misky nebo rendlíku. Spaříme jej horkou vodou a necháme chvíli namočený. Po pár minutách okapeme a pokrájíme. Pokud máme špenát mražený, necháme jej rozmrazit na pokojovou teplotu a zbavíme přebytečné vody. Špenát dáme do misky nebo hlubokého talíře, mírně osolíme a opepříme a zalijeme ho již rozmíchanou směsí na přípravu omelety. Společně necháme 1 minutu odstát a poté ohřejeme v mikrovlnné troubě 2 minuty na nejvyšší výkon. Můžete také zvolit způsob přípravy na pánvi, v tomto případě směs vlijte na rozehřátou pánev se lžící oleje a nechte bez míchání péci na středním ohni, dokud směs neztuhne.