Závin plněný špenátem a Cottage sýrem s lehkým salátkem
Recept je vhodný pro: 1.fáze, 2. fáze, 3. fáze
Připravte si parádní a rychlou roládu, která je plněná čerstvým špenátem a sýrem Cottage. Je plná proteinu a skvěle se hodí jako slaná mlska k nastávajícím vánočním večerům nebo jako slaný dezert k posezení s přáteli.
Co potřebujete:
- 1 balení bylinkové omelety Prodietix
- 1 vejce
- 30g listového špenátu
- 50g sýru Cottage
- 1 lžička olivového oleje
- 50g ředkviček
- 50g ledového salátu
Jak na to:
1. V šejkru si připravíme směs na omeletu dle návodu spolu s jedním vejcem.
2. Rozehřejeme troubu na 160 °C.
3. Plech vyložíme pečícím papírem a lijeme směs do tvaru obdélníku v optimální vrstvě. Omeletu pečeme cca 5-10 minut.
4. Jakmile je omeleta hotová, ještě tepou ji zarolujeme a přikryjeme na pár minut utěrkou.
5. Ještě vlažnou omeletu opatrně rozložíme a plníme ji sýrem Cottage a na něj poklademe špenát. Omeletu zarolujeme.
6. Dále si omyjeme a nakrájíme ředkvičky s ledovým salátem, který můžeme zakápnout olivovým olejem.
7. Omeletový závin nakrájíme na kolečka a podáváme se salátem.
TIP: Závin lze připravit i bez vejce s tím, že si ji připravíte dle návodu, ale dáte méně vody, aby byla konzistence hustá.
Jak plněný závin jíst?
1. fáze (1 porce):
Připravte dle receptu, ale těsto zhotovte bez vejce.
2. fáze (2 porce):
Připravte dle receptu, ale naplňte pouze 25g sýra Cottage a rozdělte na 2 porce. Do těsta přidejte vejce. Nebo zhotovte těsto bez vejce a naplňte 50g sýra Cottage.
3. fáze (2 porce):
Připravte dle receptu, ale naplňte až 75g sýra Cottage a rozdělte na 2 porce. Do těsta přidejte vejce.