Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Veggie Burger s celerovými hranolky a salátkem

31. 8. 2023

Recept je vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze

Zapomeňte na nudné dietní jídla a vyzkoušejte tento delikátní recept s našim Veggie Burgerem. Jeho lehkost a svěžest s křupavými celerovými hranolky a osvěžujícím salátkem vytváří dokonalou kombinaci chuťových dojmů.

Co potřebujete (1 porce):
  • 1 porce Prodietix Veggie Burgeru
  • 100 g celeru (můžete navýšit dle aktuální fáze)
  • 50 g ředkvičky
  • 50 g ledového salátu
  • 50 g bílé papriky
  • 1/2 citrónu
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 špetka běžného koření nebo sušených bylinek
  • sůl, pepř

Jak na to:

1. Nejdříve si připravíme celer, který očistíme a dáme povařit do osolené vody do změknutí.

2. Mezitím si omyjeme zeleninu na salát (ředkvičky, ledový salát a bílou papriku), kterou pokrájíme na kousky a vložíme do misky, kde vše smícháme s kapkou olivového oleje a zakápneme citronovou šťávou.

3. Jakmile bude celer povařený, scedíme a necháme trochu zchladnout. Poté celer pokrájíme na tenké „hranolky“, které posypeme kořením nebo sušenými bylinkami, dle chuti.

4. Připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem, pokapeme olejem a poklademe celerové hranolky.

5. Do vyhřáté trouby vložíme plech na 180 °C a pečeme dozlatova.

6. Během pečení si rozehřejeme pánev na střední stupeň a opečeme burger z obou stran. Můžeme malinko podlít vodou.

7. Jakmile budou hranolky krásně zlatavé, podáváme s míchaným salátkem a burgrem. Salát můžeme posypat slunečnicovým semínkem a podáváme. 

 

Související produkty