Bun bo nam bo
Recept je vhodný pro 3. fáze
ingredience na 2 porce
- 1 balení Shirataki nudlí
- 200 g libového hovězího masa
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce sušeného česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- hrst čerstvého koriandru
- 1 lžíce nepražených a nesolených arašídů
- 1 mrkev
- ¼ ledového salátu
- hrst mungo klíčků
- sůl
- pepř
Omáčka:
- 200 ml horké vody
- 3 tabletky stévie
- 50 ml rybí omáčky
- 1 lžíce octa
- 1 lžička sušeného česneku
postup přípravy
Maso nakrájíme na velmi tenké nudličky a ochutíme 2 lžícemi sójové omáčky,solí, pepřem a sušeným česnekem. Takto připravené maso necháme v marinádě odpočinou v chladu, alespoň jednu hodinu. Mezitím, co bude maso odpočívat, si připravíme ostatní suroviny.
Všechnu zeleninu a bylinky důkladně omyjeme a necháme okapat. Ledový salát a mrkev pak nakrájíme na tenké nudličky. Syrové arašídy opražíme na sucho na pánvi a zbavíme slupek, následně lehce rozdrtíme, aby nebyly příliš velké.
Dále si připravíme zálivku. Všechny ingredience – voda, rybí omáčka, stévie, ocet a sušený česnek - smícháme dohromady a přivedeme k varu.
Na rozpáleném ohni zprudka orestujeme hovězí maso na sezamovém oleji a dochutíme dle potřeby.
Pod horkou vodou důkladně propláchneme Shirataki nudle.
Do větší misky vložíme ledový salát, na něj poklademe Shirataki nudle, orestované maso, mungo klíčky, mrkev a bylinky, zalijeme zálivkou, posypeme arašídy a podáváme.
Hledám nejvhodnější program...