Bun bo nam bo



Recept je vhodný pro 3. fáze

ingredience na 2 porce

  • 1 balení Shirataki nudlí
  • 200 g libového hovězího masa
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce sušeného česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • hrst čerstvého koriandru
  • 1 lžíce nepražených a nesolených arašídů
  • 1 mrkev
  • ¼ ledového salátu
  • hrst mungo klíčků
  • sůl
  • pepř

Omáčka:

  • 200 ml horké vody
  • 3 tabletky stévie
  • 50 ml rybí omáčky 
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžička sušeného česneku

postup přípravy

Maso nakrájíme na velmi tenké nudličky a ochutíme 2 lžícemi sójové omáčky,solí, pepřem a sušeným česnekem. Takto připravené maso necháme v marinádě odpočinou v chladu, alespoň jednu hodinu. Mezitím, co bude maso odpočívat, si připravíme ostatní suroviny.
Všechnu zeleninu a bylinky důkladně omyjeme a necháme okapat. Ledový salát a mrkev pak nakrájíme na tenké nudličky. Syrové arašídy opražíme na sucho na pánvi a zbavíme slupek, následně lehce rozdrtíme, aby nebyly příliš velké.
Dále si připravíme zálivku. Všechny ingredience – voda, rybí omáčka, stévie, ocet a sušený česnek - smícháme dohromady a přivedeme k varu.
Na rozpáleném ohni zprudka orestujeme hovězí maso na sezamovém oleji a dochutíme dle potřeby.
Pod horkou vodou důkladně propláchneme Shirataki nudle.
Do větší misky vložíme ledový salát, na něj poklademe Shirataki nudle, orestované maso, mungo klíčky, mrkev a bylinky, zalijeme zálivkou, posypeme arašídy a podáváme.
 

Online kalkulačka

Spočítejte si Váš dietní program

žena muž

Problematické partie