Křupněte si bez výčitek s Prodietix & chill s 20% slevou na proteinové snacky po zadání kódu PDXACHILL20.

Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Zdravé večeře na hubnutí

1. 3. 2021

Správné večerní návyky nám pomohou s hubnutím, udržením ideální váhy i lepším spánkem. Pokud patříte k celodenním nejedlíkům a kalorický deficit doháníte na noc, nebo se chcete inspirovat zdravými recepty, jste tu správně!

 

 

Aby bylo tělo spokojené je potřeba mu po celý den v pravidelných střídmých dávkách doplňovat palivo. Jedině tak získá veškeré potřebné živiny a nebude mít potřebu si tvořit zásoby tuku „na později“. Máte pocit, že jíte málo, ale neustále přibíráte? Mnoho lidí, kteří úspěšně absolvují keto dietní program, bývá překvapeno, kolik jídla denně mohou sníst a přitom hubnout. Mezi časté nesprávné návyky patří nepravidelné přísuny jídla během dne a příliš velké porce na noc – právě po nich se nejvíce přibírá. Klíčem k hubnutí a udržení optimální váhy je pravidelnost a vyváženost. Jídlo by vás mělo dostatečně zasytit, ale neměli byste se po něm cítit „přecpaní“.

 

Jak na zdravé večeře? Vsaďte na zeleninu a libové maso. Během chladnějších měsíců doporučujeme připravovat zeleninu tepelně upravenou, v létě vás zase osvěží zeleninové saláty. Inspiraci na zdravé vaření najdete na našich webových stránkách v sekci recepty. Pokud už keto dietu držíte, je nutné si vyhledat správný recept, který je v souladu s fází dietního programu, ve které se právě nacházíte. V 1. fázi se inspirujte v sekci recepty z proteinových jídel, ve 2. fázi jsou vhodné recepty z normálních potravin vhodných pro druhou fázi a v závěrečné 3. fázi vyzkoušejte recepty z normálních potravin vhodných pro třetí fázi. Po skončení dietního programu si také můžete vybrat z nabídky našich hotových jídel za příznivou cenu, která jsou nutričně vyvážená a nemusíte se tak bát, že po jejich konzumaci přiberete. Příprava je navíc velmi rychlá, ušetříte čas s vařením a zbyde vám více volna pro sebe.

 

Z našich receptů si vyberete, i pokud keto dietu nedržíte. Luxusní večeří, na které si pochutná celá rodina, je pečený losos v oříškovo bylinkové krustě, pro rychle připravenou zdravou večeři vyzkoušejte grilované kuřecí prso s jarním salátkem. Skvělou variantou jsou i fusilli s kedlubnovým zelím. Dobré jídlo, které obsahuje všechny esenciální vitamíny, živiny a minerály, vás dostatečně zasytí a nebude vás po něm honit mlsná.

 

Ke zdravým večerním návykům patří lehké večeře a dostatečný čas na vytrávení. Poslední jídlo byste měli jíst alespoň 2 – 3 hodiny před spaním. Po večeři by vám nemělo být „těžko“, je proto vhodné se vyhnout tučným, mastným a smaženým jídlům, která jsou na trávení náročnější. To, co jíme a pijeme, má velký vliv také na náš spánek. Jedním z důvodů, proč špatně usínáte, může být právě strava s nadbytkem sacharidů, které tělo „nabudí“ energií, tučná a smažená jídla, která dají při trávení zabrat, nebo káva, černý a zelený čaj, kolové nápoje a další, které obsahují tein a kofein. Pro lepší usínání večer tyto pokrmy a nápoje vynechte.