Francouzská proteinová dieta

Sendviče na tři způsoby: Salámový, vajíčkový a lososový



Salámový bagel

Recept je vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze

ingredience pro dvě porce

  • 1 porce Prodietix proteinového chleba (směs na pečení)
  • 1 balení Prodietix choriza
  • 150 g uvařeného celeru
  • sůl
  • pepř
  • hrst jemně nasekané petrželky
  • 1 lžička dijonské hořčice (neslazené)
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 lžička citronové šťávy

postup přípravy

Bagel

Nejdříve si upečeme proteinový chléb. Předehřejeme troubu na 180° C. Obsah sáčku vsypeme do 25 ml studené vody. Promícháme nejprve vidličkou a poté hněteme rukou, dokud se směs nespojí. Těsto potom vytvarujeme do tvaru bagelu, umístíme na plech s pečícím papírem a vložíme do trouby. Pečeme15 minut. Po upečení počkáme 10 minut, dokud bagel nevychladne.

Pomazánka

Celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Dáme uvařit do měkka a následně rozmixujeme na kaši. Rozmixovaný celer ochutíme solí a pepřem, přidáme petrželku (nebo jinou bylinku podle vaší chuti), lžičku hořčice, olivového oleje a citronové šťávy.

Bagel podélně rozkrojíme na poloviny a každou namažeme celerovou pomazánkou. Nakonec poklademe na plátky nakrájeným chorizem.

Podáváme se zeleninou 

Vajíčkový sendvič

Recept je vhodný pro:  2. fáze, 3. fáze

ingredience pro dvě porce

  • 1 porce Prodietix proteinového chleba (směs na pečení)
  • 2 vejce
  • 70 g květáku
  • 1 uvařený bílek
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

postup přípravy

Chléb

Nejdříve si upečeme proteinový chléb. Předehřejeme troubu na 180° C. Obsah sáčku vsypeme do 25 ml studené vody. Promícháme nejprve vidličkou a poté hněteme rukou, dokud se směs nespojí v hladkou kouli. Kuličku umístíme na plech s pečícím papírem a vložíme do trouby. Pečeme15 minut. Po upečení počkáme 10 minut, dokud chléb nevychladne.

Pomazánka

Květák uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Po vychladnutí jej v misce rozmačkáme vidličkou a přidáme najemno nastrouhaný bílek. Vše ochutíme sójovou omáčkou, případně solí a pepřem a přidáme olivový olej. Přidáme dvě vejce uvařená natvrdo nakrájená na kostičky. Promícháme. 

Chléb podélně rozkrojíme na poloviny a každou namažeme vajíčkovou pomazánkou.

Lososový miniburger

Recept je vhodný pro:  3. fáze

ingredience pro dvě porce

  • 1 porce Prodietix proteinového chleba (směs na pečení)
  • 75 g uzeného lososa
  • 75 g cottage
  • pažitka

postup přípravy

Nejdříve si upečeme proteinový chléb. Předehřejeme troubu na 180° C. Obsah sáčku vsypeme do 25 ml studené vody. Promícháme nejprve vidličkou a poté hněteme rukou, dokud se směs nespojí v hladkou kouli. Kuličku umístíme na plech s pečícím papírem a vložíme do trouby. Pečeme15 minut. Po upečení počkáme 10 minut, dokud chléb nevychladne.

Chléb podélně rozkrojíme na poloviny a každou namažeme sýrem cottage. Poklademe uzeným lososem a dozdobíme nasekanou pažitkou.

Online kalkulačka

Spočítejte si Váš dietní program

žena muž

Problematické partie

Poraďte se s výživovým poradcem

Zarezervujte si bezplatnou telefonickou konzultaci s výživovým poradcem