Růžičková kapusta s žampiony a vejci



Recept vhodný pro 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze

ingredience pro 2 porce

  • 1 lžíce za studena lisovaného olivového oleje
  • 1 lžíce sušené cibule
  • 1 lžíce sušeného česneku
  • 300 g žampionů
  • 500 g růžičkové kapusty
  • sůl
  • pepř
  • vejce

postup přípravy

Nejprve si nakrájíme na čtvrtky růžičkovou kapustu, kterou propláchneme v horké vodě a necháme okapat.
Na oleji osmahneme dozlatova žampiony se sušenou cibulí a česnekem, přidáme okapanou kapustu a opékáme, dokud kapusta nezměkne.
Když je kapusta dostatečně měkká, vytvoříme v pánvičce důlek a vyklepneme do něj vejce, které ještě osolíme a opepříme.

V 1. fázi podáváme pouze s bílkem, ve 2. a 3. fázi diety použijeme vejce celé.

Podáváme s celerovými hranolkami.

Online kalkulačka

Spočítejte si Váš dietní program

žena muž

Problematické partie