Francouzská keto dieta

Recepty pro povolenou zeleninu

Pečený květák

Věděli jste, že jedna porce květáku pokryje vaši denní potřebu vitamínu C? Vyzkoušejte recept na pečený květák a přesvědčte se, že i na zelenině si můžete královsky pochutnat.

Pečený karfiol si můžete dát od první fáze. Poslouží jako příloha k „normálnímu“ jídlu, k proteinovému jídlu nebo samotný jako zdravá zeleninová svačinka mezi jídly.

Domácí zeleninové chipsy

Perfektní recept, který můžete podávat jako předkrm nebo jako zdravé "zobání" k televizi.

Vhodné pro 3. fázi

Svatomartinské kuře à la husa se zelným salátem

Dopřejte si v průběhu proteinové diety svatomartinské posvícení, jakoby se nechumelilo!

Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze

Shirataki nudle se zeleninou a krůtím masem

Kombinací shirataki nudlí s krůtím masem a zeleninou vytvoříte dietní, zdravé a velmi chutné jídlo.

Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze

Květákové tyčinky

Tyto květákové tyčinky obsahují minimum kalorií a téměř žádné sacharidy. Hodí se jako rychlá svačinka do krabičky nebo na přikusování u večerního odpočinku, místo klasických tyčinek z bílé mouky. A to stojí za vyzkoušení :-)

Recept je vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze 

Jarní salátek s ředkvičkami

Ředkvičky mají několik blahodárných účinků na naše zdraví, proto bychom je měli pravidelně zařazovat do našeho jídelníčku. Jsou nízkosacharidové a tím se tedy řadí mezi potraviny vhodné ke konzumaci již od 1. fáze dietního programu. Také vyzkoušíte tento svěží recept? 

Recept je vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze 

Fusilli s kedlubnovým zelím

Pravidelnou konzumací kedluben můžeme pozitivně ovlivnit hladinu cholesterolu v krvi a díky tomu přispět ke zdraví cévního systému. S tímto receptem přichází další tip na oběd či večeři s sebou do krabičky…

Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze

Salát z fazolových lusků

Zelené fazolky obsahují spoustu vitamínu C, kyseliny listové a vlákniny. Jsou také dobrým pomocníkem při regulaci trávicích procesů, tak dejte fazolkám zelenou.

Recept je vhodný pro 1. fáze, 2, fáze, 3. fáze

Svěží polévka z řapíkatého celeru

Řapíkatý celer je zdrojem nerozpustné vlákniny, která je důležitá pro správné fungování trávícího systému a u proteinové diety je dostatek vlákniny téměř nezbytný. Tato polévka dodá tělu potřebné vitamíny a  díky vláknině skvěle zasytí…

Recept je vhodný pro 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze

Pečený květák s vůní orientu

Květák obsahuje minimum tuků, což ho řadí k dietním potravinám. Energetická hodnota 100 g květáku je jen 25 kcal a díky obsahu výživných látek působí proti infekcím a snižuje krevní tlak. Vyzkoušíte také tento orientální recept?

Recept vhodný pro 1. fáze, 2. fáze., 3. fáze

Online kalkulačka

Vypočítejte, jaký dietní program je pro Vás nejvhodnější?

Pohlaví

Problematické partie

Hledám nejvhodnější program...

Poraďte se s výživovým poradcem

Zarezervujte si bezplatnou telefonickou konzultaci s výživovým poradcem