Recepty pro "normální" jídla

Bramborový salát

Vánoce se blíží. Jak naložit se štědrovečerní večeří? Lehký bramoborový salát inspiraci poskytne...

Recept je vhodný pro: 3. fáze

Vývar je základ!

Věděli jste, že Prodietix polévky a omelety je možné vylepšit tak, že jako základ použijete...

Recept je vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze

Brokolicové muffiny

Tento velice snadný pokrm Vás překvapí nejen svou jednoduchou přípravou, ale i velkou škálou využití. Muffiny si můžete dát teplé jako oběd či večeři nebo studené jako předem připravenou svačinu s sebou.

Recept je vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze

Chia pudink

Pokud máte při dietě chuť na něco dobrého, připravte si tuto lehkou a zdravou svačinku. Semínka šalvěje hispánské, nazývaná také chia, jsou bohatá na nenasycené mastné kyseliny, vitamíny, minerály a vlákninu.

Recept je vhodný pro: 3. fáze

Krůtí segedín

Segedínský guláš je jedním z jídel české kuchyně, jejichž zdravou variantu lze připravit i při proteinové dietě. Navíc je to další z našich receptů, který můžete připravit pro sebe a zároveň i pro Vaši rodinu.

Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze

Boršč

Hledáte jídlo, které při proteinové dietě můžete jíst jak Vy tak celá Vaše rodina? Tak vyzkoušejte náš boršč! Tuto zeleninovou polévku si můžete dát buď bez masa v rámci povolené zeleniny a nebo s masem, kdy vydá za "normální" jídlo.

Recept je vhodný pro: 3. fáze

Telecí steak

Telecí maso má obsah tuku okolo 5% a zároveň je lehce stravitelné. To jsou hlavní důvody proč je zařazeno v potravinách vhodných pro proteinovou dietu Prodietix.

Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze

Pošírované kuře na bylinkách

Kuřecí prsa se často restováním vysuší. Proto oceníte tento recept na úpravu pošírováním - tím si zachovají svou šťavnatost a křehkost.

Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze

Čočkový salát se zeleninou a sýrem cottage

Tento salát je možné připravovat prakticky z jakékoliv luštěniny. Nejlépe se hodí červená nebo zelená čočka a to především díky krátké době, kterou potřebuje na vaření.

Recept je vhodný pro: 3. fáze

Candát se salátem a hořčičným dresingem

Maso z candáta je zajímavé zejména kvůli kvalitním, lehce stravitelným bílkovinám a vysokému obsahu nenasycených mastných kyselin. Tato ryba je bez mezisvalových kůstek, které mají například ryby kaprovité.

Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze