Recepty pro 2. fázi

Pečená treska s teplou zeleninou

Treska má vysoký obsah bílkovin a nízký obsah tuku. Rybí maso navíc obsahuje zdraví prospěšné látky jako sodík, draslík a hořčík. Obohaťte svůj jídelníček o nový recept. 

Recept je vhodný pro: 2. fáze a 3. fáze

Kuřecí špízy s avokádovým dipem

Kuřecí maso obsahuje vysoký obsah selenu a minimální množství nasycených tuků. Avokádo zas vitamíny A, B, C a E, fosfor, vápník, hořčík a draslík. Ideální kombinace pro zdravou večeři či oběd.

Recept je vhodný pro 2. fáze. 3. fáze

Houbové karbanátky

Houby Vás skvěle zasytí a to v dietě jistě oceníte. Vyzkoušejte houbové karbanátky s hovězím masem a kadeřavou kapustou a povzbuďte své chuťové pohárky. 

Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze

Asijské nudle s hovězím masem

Variace jednoduchého asijského pokrmu, který Vás při proteinové dietě spolehlivě zasytí a zpestří jídelníček.

Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze

Brokolicové muffiny

Tento velice snadný pokrm Vás překvapí nejen svou jednoduchou přípravou, ale i velkou škálou využití. Muffiny si můžete dát teplé jako oběd či večeři nebo studené jako předem připravenou svačinu s sebou.

Recept je vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze

Krůtí segedín

Segedínský guláš je jedním z jídel české kuchyně, jejichž zdravou variantu lze připravit i při proteinové dietě. Navíc je to další z našich receptů, který můžete připravit pro sebe a zároveň i pro Vaši rodinu.

Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze

Telecí steak

Telecí maso má obsah tuku okolo 5% a zároveň je lehce stravitelné. To jsou hlavní důvody proč je zařazeno v potravinách vhodných pro proteinovou dietu Prodietix.

Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze

Pošírované kuře na bylinkách

Kuřecí prsa se často restováním vysuší. Proto oceníte tento recept na úpravu pošírováním - tím si zachovají svou šťavnatost a křehkost.

Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze

Candát se salátem a hořčičným dresingem

Maso z candáta je zajímavé zejména kvůli kvalitním, lehce stravitelným bílkovinám a vysokému obsahu nenasycených mastných kyselin. Tato ryba je bez mezisvalových kůstek, které mají například ryby kaprovité.

Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze

Hovězí steak s fazolkami

V našem receptu Vám ukážeme, že i tato u nás nejznámější kombinace hovězího steaku s fazolkami, může být vhodná pro proteinovou dietu Prodietix.

Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze

Online kalkulačka

Spočítejte si Váš dietní program

žena muž

Problematické partie