Lehounký salát z řapíkatého celeru
Recept vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze
ingredience pro 2 porce
- 300 g řapíkatého celeru
- 1 menší římský salát (nebo ledový salát)
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce dijonské hořčice (neslazené)
- hrstka hladkolisté petrželky
- sůl
- pepř
postup přípravy
Celer opláchneme a odkrojíme spodní dřevnatý konec i nejtenčí vrchní konce - můžou být hořké. Oloupeme horní slupku s vlákny, které vyčnívají při odříznutí konců celeru. Lépe je vybírat celery větší, tlustší, protože vlákna je třeba odstranit důkladně. Po očištění celer nakrájíme na drobné kousky.
Římský (nebo ledový) salát omyjeme, osušíme a natrháme na kousky.
Na dressing smícháme hořčici, nadrobno nasekanou petrželku a citronovou šťávu.
Podle chuti přidáme sůl a pepř a promícháme s celerem a salátem.
Podáváme jako přílohu k proteinovým jídlům nebo samostatně mezi jídly.
Hledám nejvhodnější program...