Vídeňský bramborový salát

Tenhle luxusní salát bez majonézy dokonale doplní lososa v krustě. I bez majonézy vykouzlíte krémový salát, který si budete chtít přidat. Nezapomeňte však, že pořád ještě držíte dietu. Uvedené množství surovin vystačí na 2 porce.
Co na to:
4 menší salátové brambory
2 hrsti čerstvého baby špenátu
1 kus menší červené cibule
2 lžíce bílého vinného octa
100 ml vývaru (nejlépe hovězího)
2 lžíce za studena lisovaného oleje (nejlépe slunečnicový)
1 polévkové lžíce nadrobno nakrájené pažitky
sůl
pepř
Jak na to:
Brambory uvařte ve slupce. Nechte je vychladnout tak, aby se daly loupat. Ještě hodně teplé brambory nakrájejte na kolečka. Dejte do mísy a přidejte cibuli pokrájenou na jemná kolečka. Brambory s cibulí zalijte octem a olejem. Přidejte horký vývar. Důležité je, aby rrambory byly stále teplé. Jen tak do sebe vsáknou všechny tekutiny. Nakonec přidejte hrst baby špenátu a čerstvě namletý pepř a sůl. Vše dobře promíchejte, případně dolaďte chutě. Před podáváním ozdobte baby špenátem.