Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Vídeňský bramborový salát

10. 5. 2022

Tenhle luxusní salát bez majonézy dokonale doplní lososa v krustě. I bez majonézy vykouzlíte krémový salát, který si budete chtít přidat. Nezapomeňte však, že pořád ještě držíte dietu. Uvedené množství surovin vystačí na 2 porce. 

 

Co na to:

4 menší salátové brambory

2 hrsti čerstvého baby špenátu

1 kus menší červené cibule

2 lžíce bílého vinného octa

100 ml vývaru (nejlépe hovězího)

2 lžíce za studena lisovaného oleje (nejlépe slunečnicový)

1 polévkové lžíce nadrobno nakrájené pažitky

sůl

pepř

 

Jak na to:

Brambory uvařte ve slupce. Nechte je vychladnout tak, aby se daly loupat. Ještě hodně teplé brambory nakrájejte na kolečka. Dejte do mísy a přidejte cibuli pokrájenou na jemná kolečka. Brambory s cibulí zalijte octem a olejem. Přidejte horký vývar. Důležité je, aby rrambory byly stále teplé. Jen tak do sebe vsáknou všechny tekutiny.  Nakonec přidejte hrst baby špenátu a čerstvě namletý pepř a sůl. Vše dobře promíchejte, případně dolaďte chutě. Před podáváním ozdobte baby špenátem.