Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Ředkvičková pomazánka

10. 5. 2022

Pomazánka, která svou svěží a lehkou chutí připomíná jaro. Stačí jen pár ingrediencí a obyčejná svačina se stane potěšením a osvěžením. Nejlépe pomazánka chutná s proteinovým chlebem, krekry, servírovaná jako jednohubky na krutonech nebo s bagetkou. Ozdobte si jídlo čerstvými bylinkami, jezte i očima. 

Recept je vhodný pro 1. fázi, 2. fázi, 3. fázi.

POZOR! Tvaroh je povoleno konzumovat až ve 3. fázi, pro výrobu pomazánky ho však výjimečně využijete i ostatních fázích.

 

Co potřebujete?

1 svazek ředkviček

100 g nízkotučného tvarohu 

1 hrst čerstvého kopru

citronová šťáva (podle chuti)

sůl

pepř

 

 

Jak na to?

Ředkvičky nahrubo nastrouhejte, osolte a nechte 5 minut odležet v misce. Mezitím najemno nasekejte kopr. Slejte  z ředkviček všechnu vodu, přimíchejte nízkotučný tvaroh a nasekaný kopr. Promíchejte, osolte, opepřete, ochuťte citronovou šťávou dle vlastní chuti. Nechte v lednici odpočinout alespoň 20 minut, ideálně do 2. dne. Chuť i vůně kopru se rozleží a pomazánka bude intenzivnější. Natírejte v tenké vrstvě na jakékoliv pečivo Prodietix.