Celerové pyré s párky Prodietix

Taky jste jako děti vyndávali ty protivné bílé kostičky s ještě protivnější chutí z polévky? Ochutnejte celer jinak. Chybí vám brambory? Udělejte si celerové pyré. Je to jednoduché, rychlé a jednoduše dobré.
Co na to:
½ bulvy celeru
100 ml sójové light smetany (neslazené)
1 až 2 lžíce oleje
mořská sůl
Jak na to:
Celer očistěte od kořenů a vnější slupky. Nakrájejte ho na plátky tenké přibližně 4 mm nebo tenčí. Vložte ho do hrnce s minimem lehce osolené vody, tak abyste jej mohli přiklopený poklicí pomalu dusit. Snažte se dusit celer mírně a jen ten nejnutnější čas, pak si zachová plnou chuť a mnoho nutrientů. Uvařený celer sceďte, ale vývar z něj si nechte stranou.
Změklý celer dejte do mixeru a přidejte olej, smetanu a rozmixujte na jemné pyré. Podle potřeby přidejte trochu celerového vývaru a dosolte. Podávejte s párky Prodietix, které upravte podle chuti.