Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Podzimní dýňová polévka

7. 9. 2022

Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze

Co by to bylo za podzim bez dýňové polévky. Sytě oranžové, voňavé a sytící. Víte, že dýně Hokkaidó je ale zároveň superportravinou? Obsahuje provitamin A, vitamin E, C a velké množství draslíku. Pomáhá při poruchách funkce žaludku, onemocnění slinivky a sleziny, je tedy vynikající i pro diabetiky. Podle nejnovějších vědeckých výzkumů obsahuje dužina této dýně zvláštní látky s preventivně protinádorovým účinkem. Podle provedených studií postačí dlouhodobá denní konzumace 100 g dýňové dužiny k tomu, aby až třikrát poklesla pravděpodobnost vzniku nádorového onemocnění, zejména rakoviny plic a prostaty. A to už stojí za to, abyste si uvařili naši podzimní dýňovou keto polévku. 

Co potřebujete (2 porce)

Jak na to:

1. Směs na zeleninovou polévku vsypeme do 250 ml horké (nikoliv vařící) vody.

2. V misce promícháme metličkou, aby se prášek s vodou spojil.

3. Na lžíci olivového oleje orestujeme na kostky nakrájenou dýni, osolíme.

4. Přidáme do polévky a rozmixujeme.

5. Polévku dozdobíme minibagetkami a čerstvými bylinkami.

Související produkty