Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Pečený losos v oříškovo-bylinkové krustě

10. 5. 2022

Co na to potřebujete:

filé z lososa 200g

30 g mletých mandlí

30 g mletých vlašských ořechů

40 g strouhaného parmazánu

2 lžíce nasekané petržele

1 lžíce čerstvého rozmarýnu nakrájeného najemno

2 lžíce nasekané bazalky

30 g rozpuštěného másla

sůl a pepř

 

Postup přípravy:

Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečícím papírem.

Filet lososa položte na plech a připravte si bylinkovou krustu. V misce smíchejte mandle, vlašské ořechy, parmazán a nasekané bylinky. Přidejte rozpuštěné máslo, půl lžičky soli a čtvrt pepře a dobře promíchejte, aby se všechny ingredience propojily a obalily v másle.

 

Bylinkovou krustu navrstvěte na filet a vložte do trouby. Nechte péct 12-15 minut, dokud nebude ryba propečená, ale snažte se jí zbytečně nepřesušit.

 

Recept je vhodný od 3.fáze.