Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Dýňovo – mrkvová polévka

10. 5. 2022

Dýně a mrkev jsou ideální kombinací pro chladné podzimní a zimní dny. Bude vám však chutnat i létě. Oranžová barva je symbolem optimismu, radosti a chuti do života. Radujte se s námi. Uvařte si polévku. Množství surovin vystačí na 2 porce. 

Co na to:

½ dýně hokkaido

2 menší mrkve

1 menší cibule

1 stroužek česneku

2 lžíce oleje

0,5 až 0,75 l zeleninového vývaru (z povolených druhů zeleniny)

½ lžičky římského kmínu

½ lžičky koriandru

špetka chilli

sůl

pepř

šťáva z citrónu

100 ml sójové smetany

 

Jak na to: 

Troubu předehřejte na 180 °C. Dýni opláchněte, rozkrojte napůl a pomocí lžíce ji zbavte semínek. Není nutné ji loupat. Nakrájejte ji na menší kousky, dejte na plech vyložený pečícím papírem, osolte a lehce pokapte olejem. Nějaký si pošetřete na později. Pečte do změknutí cca 30 minut. Na zbytku oleje orestujte cibuli a česnek, přisypte koření, přidejte upečenou dýni a promíchejte. Směs zalijte vývarem a povařte cca 10 minut. Na závěr rozmixujte dohladka tyčovým mixérem, dochuťte solí a citrónovou šťávou. Polévku můžete zjemnit až 100 ml sójové smetany.