Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Dýňovo – mrkvová polévka

10. 5. 2022

Recept je vhodný pro: 3. fáze

Dýně a mrkev jsou ideální kombinací pro chladné podzimní a zimní dny. Bude vám však chutnat i létě. Oranžová barva je symbolem optimismu, radosti a chuti do života. Radujte se s námi. Uvařte si polévku. Množství surovin vystačí na 2 porce. 

Co potřebujete (2 porce):
  • ½ dýně hokkaido
  • 2 menší mrkve
  • 1 menší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 0,5 až 0,75 l zeleninového vývaru (z povolených druhů zeleniny)
  • ½ lžičky římského kmínu
  • ½ lžičky koriandru
  • špetka chilli
  • sůl
  • pepř
  • šťáva z citrónu
  • 100 ml sójové smetany

Jak na to: 

1. Troubu předehřejte na 180 °C.

2. Dýni opláchněte, rozkrojte napůl a pomocí lžíce ji zbavte semínek. Není nutné ji loupat.

3. Nakrájejte ji na menší kousky, dejte na plech vyložený pečícím papírem, osolte a lehce pokapte olejem. Nějaký si pošetřete na později.

4. Pečte do změknutí cca 30 minut.

5. Na zbytku oleje orestujte cibuli a česnek, přisypte koření, přidejte upečenou dýni a promíchejte.

6. Směs zalijte vývarem a povařte cca 10 minut.

7. Na závěr rozmixujte dohladka tyčovým mixérem, dochuťte solí a citrónovou šťávou.

8. Polévku můžete zjemnit až 100 ml sójové smetany.