Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Valašská kyselica

10. 5. 2022

Dříve to bylo prosté jídlo Valachů. Dnes je z ní národní gastronomický poklad. V pravé valašské kyselici by neměly chybět brambory. Ty však obsahují škroby a sacharidy, které se nám nehodí do 1. fáze diety, proto je v našem receptu vynecháme. Polévka to je vydatná a plná vitamínů. Zahřeje, dodá tolik potřebný vitamín C a hlavně zasytí. Dejte si ji k obědu, k večeři nebo i k snídani. 

 

Co potřebujete:

1 porce Prodietix  - Žampionová polévka

50 g kysaného zelí (bez přidaného cukru – zkontrolujte na etiketě)

50 g čerstvých hub, hlívy ústřičné nebo žampionů

1 lžíce kvalitního oleje

5 lžic vody

kmín

sůl

pepř

 

 

 

Jak na to:

Na rozehřátou pánev s nepřilnavým povrchem nalijte pár kapek oleje a 5 lžic vody. Přidejte pokrájené houby a restujte, dokud houby nezměknou. Pokud se všechna voda odpaří, přidejte další, aby se směs nepřipalovala. Po změknutí hub vložte do pánve kysané zelí a společně s houbovou směsí nechte prohřát. Dochuťte kmínem, solí a pepřem a smíchejte Prodietix žampionovou polévkou, připravenou podle návodu na etiketě. Ozdobte dle chuti.