Lilková pomazánka

Lilek je středomořská zelenina, která si v našich kuchyních už dávno našla své místo. Jeho neutrální chuť umožňuje široké využití. Je vhodný na pečení, smažení, grilování. Vyzkoušejte naši lilkovou pomazánku. Výborně chutná s proteinovým chlebem, krekry, krutony, křupavými minibagetkami nebo bagetkou Prodietix.
Co na to:
1 menší lilek
2 stroužky česneku
100 g nízkotučného tvarohu (Tvaroh je povoleno konzumovat až ve 3. fázi, pro výrobu pomazánky ho však výjimečně využijete i ve fázích ostatních.)
1 lžíce citronové šťávy
hrst čerstvé bazalky
sůl
pepř
Jak na to:
Troubu předehřejte na 180 °C. Lilek propíchejte na několika místech vidličkou. Zabráníte tak tomu, aby v troubě vlivem tepla vybouchnul. Následně ho spolu se stroužky česneku zabalte do alobalu a pečte v předehřáté troubě 45 - 50 minut. Po vyjmutí z trouby ho nechte vychladnout. Po vychladnutí ho rozpulte, vydlabejte dužinu a spolu s pečeným česnekem zbaveným slupky ho rozmixujte do hladka. Přidejte tvaroh, citronovou šťávu a dohuťte solí a pepřem. Nakonec přimíchejte čerstvou bazalku.