Vážení zákazníci, jaro je tu a s ním i 30% sleva na všechny dietní programy. Buďte ve formě s příchodem jara! 

Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Hubnutí po 40

3. 1. 2021

Ženy se s věkem stávají krásnější, moudřejší a vyzrálejší. Po 40 jsou v plné životní síle, mají rozběhlou kariéru, vědí, co chtějí v partnerství, a na to, co je před deseti lety nadzvedlo ze židle, se dnes dokáží dívat s nadhledem. S přibývajícími léty se bohužel začnou ozývat také neduhy, které byly ještě před několika lety nepodstatné. Po čtyřicítce vás doženou nezdravé stravovací návyky, stres v práci i sedavý životní styl. Může se objevit první výstraha v podobě zvýšeného cholesterolu. S věkem dochází také k přirozenému zpomalování metabolismu. Staré čínské přísloví praví: „Nejlepší čas zasadit strom byl před dvaceti lety. Druhý nejlepší čas je právě teď.“ Pokud chcete mít zdraví ve svých rukou, začněte ještě dnes.

 

Proč je důležité nastartovat zpomalený metabolismus? Základní funkcí metabolismu je přeměna přijímané potravy v energii a stavební materiál našeho organismu. Čím rychlejší metabolismus máme, tím rychleji se obnovují buňky a spalují kalorie – a naopak. Rychlý metabolismus má vliv na imunitní systém a celkové zdraví. Aby došlo k jeho zrychlení a udržení, je potřeba pravidelně jíst a také se hýbat. Zatímco pohyb může být v případě nadváhy či dokonce obezity náročný, jídelníček můžete upravit okamžitě.

 

Zdravý jídelníček by měl být vyvážený s dostatečným obsahem vlákniny, bílkovin, tuků a sacharidů, denně byste měli vypít alespoň 2 litry čisté vody či neslazeného čaje. Hlídejte si také dostatečný denní přísun čerstvé či vařené zeleniny, která vás zasytí a obsahuje mnoho hodnotných živin. V současné době bohužel často nevědomě přijímáme nadměrné množství sacharidů ve stravě, což vede k ukládání této nevyčerpané energie a nabírání kil. Pokud chcete pomocí jídla zhubnout, vyzkoušejte některý z keto dietních programů. Keto dieta vám pomůže s osvojením pravidelného denního režimu a nebudete muset mít obavy, zda přijímáte správný poměr živin ve stravě. Sestavit si vlastní jídelníček pro úbytek váhy může být celkem složité, proto je lepší konzultovat svůj cíl s naším výživovým poradcem, který vám doporučí dietní plán přímo na míru.

 

Čím dalším podpoříte zdravý životní styl a hubnutí? Poslední jídlo by mělo být alespoň 2 – 3 hodiny před spaním, aby mělo tělo dostatek času na vytrávení. Nezapomeňte ani na pravidelný pohyb. Pro ženy po 40 je důležité mít posílené břicho a pánevní dno. Skvělým cvičením, které posiluje střed těla, je jóga či pilates, vyzkoušejte také Kegelovy cviky. Vhodné aerobní cvičení pro ženy po 40 je třeba svižná chůze, nordic walking, Zumba či tanec. Vyberte si takový pohyb, který vás bude bavit a vydržíte u něj alespoň 30 minut 2x týdně.

 

Hubnutí po 40 samozřejmě neřeší jen ženy, ale také muži. Ti mají oproti ženám při hubnutí výhodu ve stavbě těla – mají přirozeně menší zásobu tuků a více svalů, výsledek hubnutí je u nich proto vidět rychleji. Základ zdravé životosprávy je u mužů stejný – pravidelné a vyvážené porce jídla, dostatečný pitný režim, pohyb a čas na regeneraci. Muži více inklinují k posilování či aktivnímu sportu, jako je cyklistika, fotbal nebo tenis. Pokud se chystáte zhubnout pomocí keto diety, doporučujeme na začátku konzultovat sportování s naším výživovým poradcem, který vám poradí vhodný druh pohybu u jednotlivých fází diety.