Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Italské houbové rizoto

19. 2. 2023

Recept je vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze

Bonasera! Představte si západ slunce, šplouchání vln a k tomu italské delikatesy. Krásné, že? Proto jsme si pro vás připravili vymazlené houbové rizoto. Bez parmezánu jej můžete ochutnat už v první fázi naší diety, od druhé i se sýrem. Ingredience uvedené níže jsou pro dvě porce. Takže ideální na večeři s vaší drahou polovičkou nebo kamarádem/kou. Pojďme se do toho pustit!

Co potřebujete (2 porce):
  • 1 balení Prodietix těstovin Risoni
  •  ¼ šalotky
  • 300 ml hovězího vývaru z kostí
  • 150 g žampionů
  • 50 g čerstvého špenátu
  • 20 g parmezánu (od 2.fáze)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ½ lžičky sušeného česneku
  • 1 lžička citronové šťávy

Jak na to:

1. Do rozehřáté pánve nalijme lžíci olivového oleje a vložíme ¼ nadrobno nakrájené šalotky.

2. Jakmile šalotka začne zlátnout, nasypeme do pánve proteinové těstoviny risoni a chvíli povaříme.

3. Přidáme sušený česnek a zalijeme 300 ml vývaru.

4. Vaříme, dokud risoni nezměknou.

5. Mezitím si na další pánvi orestujeme žampiony.

6. Následně je přidáme k těstovinám spolu s čerstvými lístky špenátu.

7. Pánev stáhneme z plotny, přidáme 20 g nadrobno nastrouhaného parmazánu, lžičku citrónové šťávy a zamícháme.

8. Přikryjeme poklicí a necháme 5 minut odstát.

Jak Italské houbové rizoto jíst?
1. fáze:

Konzumujte podle receptu, ale vynechejte parmezán.

2. fáze, 3.fáze:

Využijte kompletní recept i s parmezánem.