Slávky na víně
Ingredience
- 1 kg slávek (cca 200 g masa)
- 150 ml suchého bílého vína
- 50 g oloupané šalotky
- 2 lžíce olivového oleje
- hrst plocholisté petržele
- lžíce citronové šťávy
- pepř a sůl
Postup přípravy
Slávky nejříve očistíme. Ty, které jsou otevřené, vyhodíme. Ty, které jsou zavřené, vložíme do mísy s ledovou vodou na 10-15 minut. Nakrájíme si lístky petržele na ozdobu. Šalotku nakrájíme na drobno a orestujeme ji na olivovém oleji. Přidáme petržel a mušle, poté asi minutu mícháme. Potom přidáme víno a čerstvě namletý pepř. Dusíme dvě minuty. Po dvou minutách přilijeme půl decilitru horké vody, a nakonec dusíme další dvě minuty. Dochutíme citronovou šťávou a solí. Na talíři dozdobíme zbytkem čerstvé petržele. Podáváme se salátkem z povolené zeleniny. Dobrou chuť.
Hledám nejvhodnější program...