Francouzská keto dieta

Slávky na víně



Ingredience

  • 1 kg slávek (cca 200 g masa)
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 50 g oloupané šalotky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • hrst plocholisté petržele
  • lžíce citronové šťávy
  • pepř a sůl

Postup přípravy

Slávky nejříve očistíme. Ty, které jsou otevřené, vyhodíme. Ty, které jsou zavřené, vložíme do mísy s ledovou vodou na 10-15 minut. Nakrájíme si lístky petržele na ozdobu. Šalotku nakrájíme na drobno a orestujeme ji na olivovém oleji. Přidáme petržel a mušle, poté asi minutu mícháme. Potom přidáme víno a čerstvě namletý pepř. Dusíme dvě minuty. Po dvou minutách přilijeme půl decilitru horké vody, a nakonec dusíme další dvě minuty. Dochutíme citronovou šťávou a solí. Na talíři dozdobíme zbytkem čerstvé petržele. Podáváme se salátkem z povolené zeleniny. Dobrou chuť.

Online kalkulačka

Vypočítejte, jaký dietní program je pro Vás nejvhodnější?

Pohlaví

Problematické partie

Hledám nejvhodnější program...

Poraďte se s výživovým poradcem

Zarezervujte si bezplatnou telefonickou konzultaci s výživovým poradcem