Lilková pomazánka

Lilek je středomořská zelenina, která si v našich kuchyních už dávno našla své místo. Jeho neutrální chuť umožňuje široké využití. Je vhodný na pečení, smažení, grilování. Vyzkoušejte naši lilkovou pomazánku. Výborně chutná s Prodietix vícezrnným chlebem.

Recept je vhodný pro: 2. fáze3. fáze

 Lilek je středomořská zelenina, která si v našich kuchyních už dávno našla své místo. Jeho neutrální chuť umožňuje široké využití. Je vhodný na pečení, smažení, grilování. Vyzkoušejte naši lilkovou pomazánku. Výborně chutná s Prodietix vícezrnným chlebem.

Co potřebujete:
  • 1 menší lilek
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g nízkotučného tvarohu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • hrst čerstvé bazalky
  • sůl
  • pepř

Jak na to:

1. Troubu předehřejte na 180 °C.

1. Lilek propíchejte na několika místech vidličkou. Zabráníte tak tomu, aby v troubě vlivem tepla vybouchnul.

2. Následně ho spolu se stroužky česneku zabalte do alobalu a pečte v předehřáté troubě 45 - 50 minut.

3. Po vyjmutí z trouby ho nechte vychladnout.

4. Po vychladnutí ho rozpulte, vydlabejte dužinu a spolu s pečeným česnekem zbaveným slupky ho rozmixujte do hladka.

5. Přidejte tvaroh, citronovou šťávu a dochuťte solí a pepřem.

6. Nakonec přimíchejte čerstvou bazalku.

.
.
.