Pečená treska s teplou zeleninou
Recept vhodný pro 2. fáze, 3. fáze
ingredience na 2 porce
- 300 g tresky
- 1 menší lilek
- 1 menší cuketa
- 1 rajče
- 2 lžíce panenského olivového oleje
- sůl
- pepř
- tymián
postup přípravy
Tresku pečlivě očistíme a osušíme. Na připravený plech vystlaný pečícím papírem vyskládáme filety, potřeme kapkou olivového oleje, osolíme, opepříme a přidáme tymián.
Rybu pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 15-20 minut.
Lilky nakrájíme na silnější kolečka, posolíme a necháme chvilku „vypotit“, pak důkladně odsajeme vypařenou tekutinu. Cukety i rajčata krájíme také na zhruba stejně silná kolečka.
Na vyhřáté pánvi vytřené olivovým olejem opékáme lilek, pak cuketu a nakonec rajčata.
Takto připravené suroviny rozdělíme do dvou porcí.
Hledám nejvhodnější program...