Francouzská proteinová dieta

Pečená treska s teplou zeleninou



Recept vhodný pro 2. fáze, 3. fáze

ingredience na 2 porce

  • 300 g tresky
  • 1 menší lilek
  • 1 menší cuketa
  • 1 rajče
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • tymián

postup přípravy

Tresku pečlivě očistíme a osušíme. Na připravený plech vystlaný pečícím papírem vyskládáme filety, potřeme kapkou olivového oleje, osolíme, opepříme a přidáme tymián.
Rybu pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 15-20 minut.
Lilky nakrájíme na silnější kolečka, posolíme a necháme chvilku „vypotit“, pak důkladně odsajeme vypařenou tekutinu. Cukety i rajčata krájíme také na zhruba stejně silná kolečka.
Na vyhřáté pánvi vytřené olivovým olejem opékáme lilek, pak cuketu a nakonec rajčata.
Takto připravené suroviny rozdělíme do dvou porcí.
 

Online kalkulačka

Spočítejte si Váš dietní program

žena muž

Problematické partie

Poraďte se s výživovým poradcem

Zarezervujte si bezplatnou telefonickou konzultaci s výživovým poradcem