Kohout na víně
Recept pro dvě porce.
Konzumuje maximálně jednu porci denně.
Ingredience:
- 2 lžíce olivového oleje
- 300 g prsou mladého kohoutka
- sůl a čerstvě mletý pepř
- bobkové listy
- ½ lžičky sušeného tymiánu
- ½ bílé cibule
- 200 ml domácího kuřecího vývaru (z povoleného masa a zeleniny)
- 200 ml suchého červeného vína
- 1 stroužek česneku
- 300 g žampionů
Postup přípravy
Na rozehřátém oleji nejprve opečeme kohoutí prsa. Jakmile se maso zatáhne přidáme pepř, sůl, bobkový list a tymián a kolem masa poklademe cibuli. Přilijeme vývar a třetinu vína. Všechno vložíme do pekáče do rozehřáté trouby na 200°C. Pečeme půl hodiny, poté přidáme česnek a zbytek víno a troubu ztlumíme na 170°C. Takto zvolna pečeme 2 hodiny. Na posledních 10 minut k masu přidáme žampiony.
Doporučujeme konzumaci se spařenými zelenými fazolovými lusky.
Hledám nejvhodnější program...