Francouzská keto dieta

Kohout na víně



Recept pro dvě porce.

Konzumuje maximálně jednu porci denně.

Ingredience:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 300 g prsou mladého kohoutka
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • bobkové listy
  • ½ lžičky sušeného tymiánu
  • ½ bílé cibule
  • 200 ml domácího kuřecího vývaru (z povoleného masa a zeleniny)
  • 200 ml suchého červeného vína
  • 1 stroužek česneku
  • 300 g žampionů

Postup přípravy

Na rozehřátém oleji nejprve opečeme kohoutí prsa. Jakmile se maso zatáhne přidáme pepř, sůl, bobkový list a tymián a kolem masa poklademe cibuli. Přilijeme vývar a třetinu vína. Všechno vložíme do pekáče do rozehřáté trouby na 200°C. Pečeme půl hodiny, poté přidáme česnek a zbytek víno a troubu ztlumíme na 170°C. Takto zvolna pečeme 2 hodiny. Na posledních 10 minut k masu přidáme žampiony.

Doporučujeme konzumaci se spařenými zelenými fazolovými lusky.

Online kalkulačka

Vypočítejte, jaký dietní program je pro Vás nejvhodnější?

Pohlaví

Problematické partie

Hledám nejvhodnější program...

Poraďte se s výživovým poradcem

Zarezervujte si bezplatnou telefonickou konzultaci s výživovým poradcem