Bazalkové pesto
Recept je vhodný pro: 3. fáze
ingredience
- hrst bazalkových lístků
- lžíce piniových oříšků (můžeme použít i dostupnější kešu)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- pár kapek citronové šťávy
- sůl
postup přípravy
Nejvhodnější je pesto připravovat v hmoždíři, i když to zabere více času. Jako první vložíme do hmoždíře lístky bazalky a větší špetku soli (lépe použít hrubozrnou). Společně třeme po stěnách hmoždíře, až se vytvoří hladká pasta. Poté postupně za stálého tření přiléváme olej. Jako poslední přidejte česnek a oříšky. a opět rozmělněte. Pokud nebudete pesto konzumovat hned je dobré jej zakápnout pár kapkami citronové šťávy.
Pro přípravu pesta můžete použít i mixér. V tomto případě vložte všechny ingredience do mixéru a rozmixujte. Jen dejte pozor, aby jste nemixovali moc dlouho, směs by se přehřála a mohla by změnit chuť.
Připravené pesto se hodí místo omáčky k různým druhům steaků nebo i k našim cuketovým nudllím.
Hledám nejvhodnější program...