Zapečený květák s bylinkami

Květák odvodňuje, podporuje hubnutí, posiluje imunitní systém a pečuje o vysoký obsah živin ve všech tělesných buňkách. Tento recept si můžete připravit i den předem a na druhý den máte připravený výtečný oběd.

Recept je vhodný pro: 1. fáze2. fáze3. fáze

Co potřebujete (1 porci):
  • 1 balení Prodietix omelety
  • 200 g květáku
  • hrst čerstvých bylinek (bazalka, majoránka, tymián)
  • sůl
  • pepř
  • sušená cibule

Jak na to:

1. Květák omyjeme, otrháme listy a rozdělíme na růžičky, které uvaříme v osolené vodě.

2. Mezitím si připravíme Prodietix omeletu s bylinkami podle návodu na zadní etiketě.

3. Uvařený květák slijeme a pokrájíme na malé kousky. Čerstvé bylinky nasekáme najemno a přidáme ke květáku. Celou směs podle chuti osolíme, opepříme a přidáme sušenou cibuli. Vše promícháme a přelijeme připravenou Prodietix omeletou. Vzniklou hmotu nalijeme do pekáčku, lehce vymazaného řepkovým olejem.

4. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 20 - 25 minut, dozlatova.

5. Podáváme s celerovými hranolkami nebo se zeleninovým salátem z povolené zeleniny.

 

.
.
.