Olivová tapenáda

Tapenáda je tradiční francouzská pomazánka, populární zejména v jižní části země. Název pochází z provensálského výrazu pro kapary – tapenas. V kombinaci s chipsy či tortitos Prodietix vykouzlí lahodou svačinu nebo pohoštění pro návštěvu. Tapenádu si můžete dopřát od druhé fáze diety.

Recept je vhodný pro: 2. fáze3. fáze

Tapenáda je tradiční francouzská pomazánka, populární zejména v jižní části země. Název pochází z provensálského výrazu pro kapary – tapenas. V kombinaci s chipsy či tortitos Prodietix vykouzlí lahodou svačinu nebo pohoštění pro návštěvu. Tapenádu si můžete dopřát od druhé fáze diety.

Co potřebujete (4 porce):
  • 20 zelených oliv
  • 2 lžičky kapary
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Lžička sušených provensálských bylinek
  • Mletý pepř
  • Sůl
  • Slané chipsy Prodietix 

Jak na to:

1. Do mixéru vložíme olivy, česnek, olivový olej, provensálské bylinky, lístky bazalky, kapary, pepř, sůl a vše rozmixujeme.

2. Tapenádu podáváme s chipsy Prodietix, případně do ní namáčíme nakrájenou zeleninu.

.
.
.
.