Svěží polévka z řapíkatého celeru

Řapíkatý celer je zdrojem nerozpustné vlákniny, která je důležitá pro správné fungování trávícího systému a u proteinové diety je dostatek vlákniny téměř nezbytný. Tato polévka dodá tělu potřebné vitamíny a  díky vláknině skvěle zasytí…

Recept je vhodný pro: 1. fáze2. fáze3. fáze

Řapíkatý celer je zdrojem nerozpustné vlákniny, která je důležitá pro správné fungování trávícího systému a u proteinové diety je dostatek vlákniny téměř nezbytný. Tato polévka dodá tělu potřebné vitamíny a  díky vláknině skvěle zasytí…

Co potřebujete (4 porce):
  • 1,5 l vývaru
  • cca 600 g řapíkatého celeru
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • 2 lžíce sušené cibule
  • 1 bílek (ve 2. a 3. fázi celé vejce)
  • sůl
  • pepř

Jak na to:

1. Nejprve si uvaříme vývar.

2. Celer omyjeme a nakrájíme na malé kostky.

3. V hlubším hrnci rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a přidáme nakrájený celer. Přidáme 2 lžíce sušené cibule a podusíme tak, aby celer úplně změknul.

4. Po změknutí celeru přelijeme do hrnce připravený vývar a krátce společně povaříme. Poté přidáme 1 bílek, podle chuti osolíme a opepříme.

5. Nakonec polévku rozmixujeme tyčovým mixérem.

6. Můžeme dochutit čerstvými bylinkami. Lze podávat k normálním jídlům nebo mezi jídly.

Náš TIP: Doplňte polévku Prodietix pečivem a pochutnejte si na další alternativě proteinového jídla už od 1. fáze.

Od 3. fáze si lze polévku zpestřit lžící slunečnicových semínek.

 

.
.
.