Sladká rýže s tvarohem a jahodami

Tvaroh má vysoký obsah bílkovin. Tento recept se hodí jako snídaně, svačina či sladká večeře.

Recept je vhodný pro: 1. fáze2. fáze3. fáze

Tvaroh má vysoký obsah bílkovin. Tento recept se hodí jako snídaně, svačina či sladká večeře.

Co potřebujete (1 porce):
  • 50 - 150 g měkkého nízkotučného tvarohu (dle aktuální fáze)
  • 2 lžíce konjakové rýže
  • 30 - 100 g jahod (dle aktuální fáze)
  • 2 - 3 tabletky stévie

Jak na to:

1. Propláchnutou rýži vložíme do hrnce s přibližně 300 ml vody a jednou tabletkou stévie.

2. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni cca 5 minut.

3. Uvařenou rýží slijeme a necháme pořádně okapat. 

4. Rozmačkáme jahody a přidáme k nim rozpustit půl až jednu tabletku stévie.

5. Vlažnou rýži smícháme s tvarohem.

6. Na závěr už jen smícháme s rozmačkanými jahodami.

Náš TIP: Místo jahod můžete použít i borůvky nebo jiné lesní plody.

 

.
.