Svieža polievka zo stopkového zeleru

Řapíkatý celer je zdrojem nerozpustné vlákniny, která je důležitá pro správné fungování trávícího systému a u proteinové diety je dostatek vlákniny téměř nezbytný. Tato polévka dodá tělu potřebné vitamíny a  díky vláknině skvěle zasytí…

Recept je vhodný pre: 1.fáza2. fáza3. fáza

Ingrediencie na 4 porcie

  • 1,5 l vývaru  
  • cca 600 g stopkového zeleru
  • 2 lyžice panenského olivového oleja
  • 2 lyžice sušenej cibule
  • 1 bielok (v 2. a 3. fázy celé vajce)
  • soľ
  • čierne korenie

postup prípravy

Najprv si uvaríme  vývar. 
Zeler umyjeme a nakrájame na malé kocky. V hlbšom hrnci rozohrejeme 2 lyžice olivového oleja a pridáme nakrájaný zeler. Pridáme 2 lyžice sušenej cibule a podusíme tak, aby zeler úplne zmäkol.
Po zmäknutí zeleru prelejeme do hrnca pripravený vývar a krátko spoločne povaríme. Potom pridáme 1 bielok, podľa chuti osolíme a okoreníme.
Nakoniec polievku rozmixujeme tyčovým mixérom.
Môžeme dochutiť čerstvými bylinkami. Možno podávať k normálnym jedlám alebo medzi jedlami.
Náš TIP: Doplňte polievku Prodietix pečivom a pochutnajte si na ďalšej alternatíve proteínového jedla už od 1. fázy.
Od 3. fázy si možno polievku spestriť lyžicou slnečnicových semienok.

.
.
.