Klasický beránek je fajn… ale tenhle? Ten vám nerozhodí ani ketózu!
Recept je vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze
Bez cukru, bez mouky, bez výčitek.
Co potřebujete (1 porce):
- 1 balení muffinu s čokoládovou příchutí Prodietix
- 2 bílky
- Vodu
- Malou forma na beránka (4 x 16 x 20 cm)
Jak na to:
1. Předehřejeme troubu na 180 °C.
2. V misce ušleháme 2 bílky do pevného sněhu. Můžeme použít ruční mixér nebo metlu. Ušlehané bílky by měly držet tvar a být nadýchané.
3. Připravíme těsto na muffin podle návodu na obalu.
4. Postupně přidáme těsto do ušlehaných bílků a opatrně je zapracujeme abychom neztratili nadýchanost bílků.
5. Směs vylijeme do malé formy.
6. Beránka pečeme v předehřáté troubě asi 20–25 minut, dokud nebude těsto upečené. Pomocí špejle si můžeme zkontrolovat, zda je pečený uvnitř (pokud se na špejli nelepí těsto, je hotovo).