Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Alice

29. 10. 2021

Alice P. (51 let), účetní

"Chci se cítit dobře!"

Cíl: Zhubnout 8 kg

Vybraný program: Dieta „M“ na 30 dní

Motivace zhubnout

Chtěla bych zastavit pomalé plíživé přibírání na váze po přechodu, zhubnout tak, abych se cítila dobře, a dlouhodobě si svou ideální váhu udržet.  

Moje zkušenost s hubnutím/dietami

O Prodietix jsem se dozvěděla od sestry, už jsem dříve vyzkoušela kratší program, abych vyzkoušela, zda funguje, a byla jsem spokojená.

Sport a záliby

Jsem sportovně založená, baví mě cyklistika a v zimě lyžování, celoročně jóga. Když je možnost, tak ráda cestuji.

Životní styl

Snažím se o zdravou a pestrou stravu, v práci si jídla nechávám dovážet z restaurace.

Dojmy prvního týdne

Před rokem jsem stejnou dietu absolvovala, takže jsem věděla, co přesně mě čeká, a vybírala jsem jídla, která mi chutnají. Po prvních dnech se cítím velmi dobře, vůbec necítím hlad a cítím se lehčeji. Nový režim mi problémy nedělá, už předtím jsem se snažila jíst zdravě a s větším množstvím zeleniny, teď dostalo mé stravování jen pevnější řád. Příprava snídaní a svačin je pro mě jednoduchá, trochu náročnější je oběd, protože den dopředu plánuji, co budu jíst, abych splnila dostatečné množství zeleniny. Nejvíc mi chutnají slané omelety, z Prodietix receptů jsem si zkusila připravit celerový salát.

Dojmy druhého týdne

Druhý týden jsem zvládla vcelku dobře, změny jsou již viditelné, což je motivující pokračovat dál, úbytek nejvíc pozoruji na bocích. Občas mě bolí hlava, trpím totiž na migrény. Dle vašeho doporučení jsem nahradila obyčejnou vodu minerálkou a užívám hořčík. Pitný režim mi jinak problémy nedělá, jen bych uvítala více čajů. Normálně je to můj hlavní příjem tekutin a hlavně přes zimu mi teplé nápoje chybí. Při dietě je rozhodně dobré vzít v úvahu roční období a při sestavování jídelníčku si ke svačině vybrat více teplých nápojů. Baví mě vařit z vašich receptů, dobře se jimi zpestřuje jídelníček. Vyzkoušela jsem pečený květák po orientálsku a pečené placičky. Chutě zvládám dobře, a když mám chuť na sladké, tak sáhnu po tyčince s oplatkou. Nejvíc mi chybí sýry, takže se těším na další fázi, ve které jsou povoleny. Pravidelnost jídel zvládám překvapivě dobře, dřív jsem jedla nepravidelně, takže je to pro mě nový návyk. Jediný problém je pro mě naplánování režimu s pravidelnými jídly na víkend. Ráda jezdím na celodenní výlety, ale zatím si neumím připravit jídlo s sebou a nevím, co bych si vzala na oběd. 

Dojmy třetího týdne

Změny jsou opravdu velké, úbytek váhy je vidět na první pohled. I kolegové si už všimli, že jsem zhubla. To mě velmi těší a motivuje vydržet až do konce. Dokonce má kamarádka uvažuje, že by dietu také zkusila. Méně mě bolí klouby a celkově se mi zlepšila pohyblivost, takže když napadl sníh, s radostí jsem vyrazila na běžky. Energie mám celkem dost, jen jsem někdy unavená, protože je pro mě teď docela náročné připravovat jídla. Vařím si vždy večeři a oběd na druhý den, k tomu ještě jídlo pro rodinu, tak někdy vařím i 4 jídla najednou. Jsem už ve druhé fázi, tak jsem ráda, že si můžu dát kedluben a papriku. Z normálních jídel mi nejvíc chybí sýry a ovoce, ale přílohy k jídlu jako knedlíky a brambory mi nechybí vůbec. Až dieta skončí, budu dál pokračovat v pravidelnosti jídel a pitném režimu. Už se těším na sklenku vína a talířek dobrých sýrů.

Dojmy čtvrtého týdne

Čtyři týdny výzvy utekly až překvapivě rychle a nebylo nijak zvlášť obtížné dodržovat všechna pravidla. Je však pravda, že mi k tomu pomohl současný stav, kdy je člověk jen doma a v práci. Jsem zvyklá hodně cestovat a asi bych měla potíže s přípravou obědů někde v přírodě. Pohled do zrcadla mě nikdy vyloženě netrápil a přijímala jsem se taková, jaká jsem, ale po viditelném zhubnutí se na sebe člověk samozřejmě rád podívá s dobrým pocitem. Největší výzvou pro mě byla příprava obědů na druhý den do práce. Chybět mi budou snídaně a svačiny, tam není třeba nic vymýšlet a připravovat. Nadále budu konzumovat více zeleniny, z normálních jídel se těším především na sýry a ovoce.