Vážení zákazníci, jaro je tu a s ním i 30% sleva na všechny dietní programy. Buďte ve formě s příchodem jara! 

Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Jak zhubnout bez cvičení – a jde to vůbec?

29. 1. 2021

Pravidelné cvičení je pro zdravý životní styl velmi prospěšné. Pohyb zrychluje metabolismus, prokrvuje tělo, okysličuje mozek a přispívá k udržení optimální váhy. Sportovat však nemůže úplně každý. Nemoci, zdravotní indispozice či obezita jsou závažné faktory, které cvičení doslova brání. Často opomíjený je také pozitivní vztah k pohybu, který by v nás měl být pěstován už odmalička, ale bohužel není samozřejmostí. Pokud je váš vztah k pohybu více, či méně komplikovaný, ale přesto toužíte po postavě snů, nezoufejte. I bez cvičení můžete velmi snadno zhubnout. Stačí úpravou jídelníčku zrychlit metabolismus a navodit v těle proces, který začne hubnout za vás.

 

Ketóza – spalovač kalorií

Revolučním způsobem hubnutí 21. století je keto dieta, kterou světu představil harvardský profesor Georg L. Blackburn. Během svých výzkumů se mu podařilo definovat přirozený proces v těle zvaný „ketóza“, při kterém organismus jako zdroj energie využívá „ketolátky“, které vznikají štěpením tukových buněk. Kouzlo hubnutí s keto dietou spočívá v dostatečném množství proteinů ve stravě, minimalizování příjmu sacharidů, vyváženém poměru minerálů, vitamínů a živin a dostatečném pitném režimu. Po několika dnech keto diety začne tělo jako zdroj energie využívat vlastní tukové zásoby, aniž by zároveň jako u mnoha jiných diet začalo ztrácet svalovou hmotu. Základem pro tvorbu svalů je právě dostatek proteinů, zároveň je svalová hmota jedním z největších spalovačů tuků v našem těle.  

Rychlé hubnutí s keto dietou

Jakmile se v těle nastartuje proces ketózy, tuk začne rychle ubývat, ale svalová hmota se neztratí. Právě v tom spočívá tajemství udržitelného hubnutí a minimalizování rizika jojo efektu. Postupným přidáváním běžných jídel během diety si tělo zvykne na normální stravu a s přísunem energie se dokáže vypořádat.

 

Při ketóze tělo hubne nejen podkožní, ale také útrobní (viscerální) tuk, který je v nadměrném množství pro tělo velmi nebezpečný. Při optimální váze slouží tuk k ochraně orgánů, v případě obezity však tuk orgány prorůstá, čímž zpomaluje a celkově ohrožuje jejich správnou funkci. Vlivem nadbytku tuku vzniká riziko mnoha civilizačních onemocnění, v ohrožení jsou naše orgány a celkový zdravotní stav.

Kdy uvidím výsledky hubnutí?

Při dodržování dietního programu, rozestupů mezi jídly, pitného režimu a speciálně připravených keto jídel lze své ideální váhy dosáhnout v řádu několika týdnů. Vše záleží na délce zvolené diety, kilogramech, které chcete zhubnout, a vaší pevné vůli. Keto dieta má oproti běžným dietním programům tu výhodu, že je pro tělo přirozená a není postavená na hladovění, právě naopak. Dostatečné porce v pravidelných časových intervalech pomohou zahnat chutě, hlad i mlsnou. Navíc můžete porce doplňovat i povolenou zeleninou. Jako bonus pocítíte také zvýšený příliv energie, dobré nálady, zlepší se vám kvalita spánku a díky přirozené detoxikaci, která při keto dietě probíhá, vyloučíte z těla dlouhodobě usazené toxické látky.

Proč tloustneme?

K tloustnutí nejvíce přispívá nezdravý životní styl, stres, sedavé zaměstnání, nevyvážený jídelníček a samozřejmě také řada nemocí. Pro zdravější životní styl je na začátek dobré očistit svůj jídelníček o smažená a tučná jídla, uzeniny a umělé cukry, které se ukrývají nejen ve sladkých pochutinách, ale pořádnou dávku obsahují sycené nápoje a limonády. Těm je dobré se vyhnout zcela či je omezit na minimum.

 

Tělo je odrazem životního stylu, duševní pohody, zdraví a fyzické kondice. Každý z těchto faktorů má na organismus jiný vliv a je dobré je vzít v potaz všechny, protože se navzájem ovlivňují a doplňují. Ke zdravému životnímu stylu patří vyvážená strava, pitný režim, pobyt na čerstvém vzduchu, odpočinek a dostatek spánku.