Zelný salát s koprem



Salát je vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze

ingredience

  • hlávka bílého zelí
  • svazek kopru
  • 150 ml vody
  • 3 lžíce vinného octa
  • 2 tablety stévie
  • sůl
  • pepř

postup přípravy

Zelí nakrouháme najemno a dáme do mísy, přidáme sůl a zelí pořádně promačkáme, aby se sůl dostala všude. Smícháním se solí docílíme, že zelí změkne a pustí vodu. Dáme do lednice na 2 hodiny odležet. Poté si připravíme zálivku ze 150 ml vody, 2 tablet stévie, přibližně 3 lžic vinného octa a pepře. Připravenou zálivkou salát prolijeme a zamícháme. Na závěr přidáme ještě nasekaný kopr a opět promícháme. Před servírováním necháme odležet v lednici.