Zelený salát s chřestem a vejcem



Salát je vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze

ingredience na 1 porci

  • 2 bílky pro 1. fázi (2 vejce pro 2. a 3. fázi)
  • 100 g zeleného chřestu
  • stévie
  • hrst rukoly
  • hrst špenátu
  • hrst polníčku
  • 30g pórku
  • citronová šťáva
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

postup přípravy

Vejce můžete připravit buď zastřená nebo natvrdo. Zastřená se připraví následovně - do rendlíku dejte vařit vodu a přidejte lžíci octa. Vejce vyklepněte do misky nebo naběračky, v rendlíku vytvořte lžící vír a až se trochu ustálí, vlijte vejce doprostřed víru. Vařte 3 minuty. Poté stejným způsobem připravte druhé vejce. Pokud budete salát připravovat jen s bílky, nalijte je do vroucí vody s trochou octa a necháme mírným varem vařit 3 minuty.

U omytého chřestu seřízneme spodek stonků a spodní třetiny stonků oloupeme. Chřest necháme povařit ve vodě se lžičkou soli a trochou stévie asi tři minuty. Neměl by být uvařený doměkka, pouze na skus.

Rukolu, špenát, polníček opláchneme a necháme okapat. Zelené listy zbavíme tužších stonků.

Pórek očistíme a nařežeme na silnější kolečka nebo na špalíčky.

Na talíř rozložíme listy salátů, pórek, chřest a vejce a pokapeme čerstvou citronovou šťávou a olivovým olejem.