Wrap se zeleninou a žampiony



Wrap je vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze

ingredience na 1 porci

  • 1 porce Prodietix  - Žampionová omeleta
  • pár listů baby špenátu nebo mangoldu
  • 50 g větších žampionů
  • 2 malé ředkvičky
  • 1 lžička dijonské hořčice (neslazené)
  • lžíce olivového oleje
  • bylinky dle chuti (např. kopr, bazalka, pažitka ...)
  • sůl
  • pepř

postup přípravy

Nejprve připravíme omeletu, aby vychladla před rolováním. Lépe se nám s ní tak bude pracovat. Směs připravte dle návodu na etiketě a poté vlijte na rozehřátou pánev s nepřilnavým dnem s trochou oleje. Opékejte z jedné strany po dobu cca 2 - 3 minut (dokud směs neztuhne).

Žampiony pokrájíme na plátky o tloušťce asi 7 mm a orestujeme na pánvi s trochou olivového oleje z obou stran. Po orestování je osolíme a opepříme. Ředkvičky pokrájíme na tenké plátky.

Připravenou omeletu potřeme z neopečené strany lžičkou hořčice, na ní rozložíme listy špenátu nebo mangoldu. Na ten ještě poklademe restované žampiony a plátky ředkviček. Můžeme přidat oblíbené čerstvé bylinky, k této kombinaci doporučujeme například kopr nebo pažitku. Náplň klademe tak, že necháme 1/3 omelety prázdnou, bude se Vám tak lépe rolovat. Omeletu otočíme prázdnou částí od sebe a zarolujeme.

Pro přípravu tohoto jídla můžete použít samozřejmě i kteroukoliv jinou omeletu Prodietix. Experimentovat můžete také s náplněmi wrapu.