Francouzská proteinová dieta

Vánoční keto menu: Štědrovečerní polévka



Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze

ingredience pro čtyři porce

  • 300 g cejna (včetně skeletu)
  • 100 g jikry (od třetí fáze)
  • 5 ks nové koření
  • 2 ks bobkový list
  • 1 mrkev (od třetí fáze)
  • 1/2 ks cibule
  • 1/2 ks šalotka
  • 1/2 ks celeru
  • 1 ks petržele (od třetí fáze)
  • 1 špetka muškátový oříšek
  • 2 lžíce oleje
  • 1 krutony Prodietix
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • sůl
  • pepř mletý

postup přípravy

Do kastrolu vložíme rybí skelety, hlavy a všechny odřezky. Přidáme černý pepř,nové koření, bobkový list, mrkev, cibuli, celer a kořen petržele.  Zalijeme studenou vodou, osolíme. Jakmile polévka začne vařit, sebereme pěnu a 20 minut pomalu vaříme na mírném ohni. Poté vývar přecedíme. Na oleji orestujeme šalotku nasekanou najemno. Čerstvou mrkev a kousek kořene petržele nastrouháme a přihodíme do hrnce. 


Zalijeme čirým rybím vývarem, promícháme a ochutíme špetkou muškátového oříšku. Do polévky přidáme jikry (od třetí fáze).

Podáváme s krutony Prodietix.

Dobrou chuť

Online kalkulačka

Vypočítejte, jaký dietní program je pro Vás nejvýhodnější?

Pohlaví

Problematické partie

Hledám nejvhodnější program...

Poraďte se s výživovým poradcem

Zarezervujte si bezplatnou telefonickou konzultaci s výživovým poradcem