Valašská kyselice



Polévka je vhodná pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze

ingredience na 1 porci

  • 1 porce Prodietix  - Žampionová polévka
  • 50 g kysaného zelí (bez přidaného cukru – zkontrolujte na etiketě)
  • 50 g čerstvých hub, hlívy ústřičné nebo žampionů
  • lžíce kvalitního oleje
  • 5 lžic vody
  • kmín
  • sůl
  • pepř

postup přípravy

Na rozehřátou pánev s nepřilnavým povrchem nalijte pár kapek oleje a 5 lžic vody, přidejte pokrájené houby a restujte, dokud houby nezměknou. Pokud se všechna voda odpaří, můžete přidat další, aby se směs nepřipalovala. Po změknutí hub vložte do pánve kysané zelí a společně s houbovou směsí nechte prohřát. Dochuťte kmínem, solí a pepřem a smíchejte spolu s dle návodu na etiketě připravenou Žampionovou polévkou.