Telecí steak



Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze

ingredience na 1 porci

  • 100 g telecího masa na steak (roštěnec nebo kýta)
  • snítka rozmarýnu
  • lžíce za studena lisovaného slunečnicového nebo olivového oleje
  • sůl
  • pepř

postup přípravy

Maso zbavte všech šlach a případně i zbytku tuku na okrajích. Osolte, opepřete, potřete olejem a přidejte rozmarýn z obou stran masa (snítku rozdělte napůl, ale neotrhávejte jehličky ze stonku). Spolu s rozmarýnem nechte v lednici odležet - ideálně přes noc nebo alespoň 2 hodiny. Půl hodiny před přípravou maso vyjměte z lednice, v době přípravy by mělo mít pokojovou teplotu. Opečte zprudka již bez rozmarýnu na pánvi s kapkou oleje. Propečenost záleží na teplotě masa před pečením i na samotné tloušťce masa. Pro středně propečený steak o výšce asi 1,5 cm zvolte pečení přibližne 2 minuty z každé strany. Po vyjmutí z pánve steak přikryjte a nechte pár minut odpočinout.

Ke steaku můžete podávat zeleninu nebo například dýňové pyré.

Od třetí fáze jej skvěle doplní dušená mrkev.

Online kalkulačka

Spočítejte si Váš dietní program

žena muž

Problematické partie