Francouzská keto dieta

Telecí à la Oscar s béarnskou omáčkou



Vhodné pro 3. fázi

Ingredience (pro 4 porce)

  • telecí plátky 200 g
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 svazek zeleného chřestu
  • případně asi 100 g humřího nebo krabího masa
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Omáčka

  • olivový olej 2 lžíce
  • bílý vinný nebo šampaňský ocet 1 lžíce
  • bílé víno 1/2 lžíce
  • nadrobno nakrájená šalotka 1 lžíce
  • nadrobno nakrájený čerstvý estragon 1 lžíce
  • žloutky z velkých vajec 2 ks
  • citronová šťáva 1 lžička
  • voda 2 lžíce

Postup přípravy

Nejprve si připravíme omáčku. V hrnci promícháme polovinu octa, bílé víno, šalotku a estragon a na středním stupni vaříme asi 5 minut, dokud směs nezhoustne. Do vodní lázně vložíme žloutky se lžící vody a 1/2 lžící octa a řádně prošleháme. Za stálého šlehání přidáme ke žloutkům olej. Je-li omáčka moc hustá, přidáme pár kapek vody. Vyšleháme redukci se šalotkou, omáčku podle chuti osolíme a opepříme. Osolené a opepřené plátky  masa opečeme ve velké pánvi s kapkou oleje asi 2 minuty z každé strany. Chřest povaříme ve vroucí osolené vodě asi 5 minut, aby zůstal svěže zelený. V pánvi na zbylém tuku prohřejeme krabí maso. Plátky masa a chřest rozdělíme na nahřáté talíře a přelijeme omáčkou.

Online kalkulačka

Vypočítejte, jaký dietní program je pro Vás nejvhodnější?

Pohlaví

Problematické partie

Hledám nejvhodnější program...

Poraďte se s výživovým poradcem

Zarezervujte si bezplatnou telefonickou konzultaci s výživovým poradcem