Svěží polévka z řapíkatého celeru



Recept je vhodný pro 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze

Ingredience na 4 porce

  • 1,5 l vývaru 
  • cca 600 g řapíkatého celeru
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • 2 lžíce sušené cibule
  • 1 bílek (ve 2. a 3. fázi celé vejce)
  • sůl
  • pepř

postup přípravy

Nejprve si uvaříme vývar 

Celer omyjeme a nakrájíme na malé kostky. V hlubším hrnci rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a přidáme nakrájený celer. Přidáme 2 lžíce sušené cibule a podusíme tak, aby celer úplně změknul.
Po změknutí celeru přelijeme do hrnce připravený vývar a krátce společně povaříme. Poté přidáme 1 bílek, podle chuti osolíme a opepříme.
Nakonec polévku rozmixujeme tyčovým mixérem.

Můžeme dochutit čerstvými bylinkami. Lze podávat k normálním jídlům nebo mezi jídly.
Náš TIP: Doplňte polévku Prodietix sýrovými krutony a pochutnejte si na další alternativě proteinového jídla už od 1. fáze.

Od 3. fáze si lze polévku zpestřit lžící slunečnicových semínek.

Online kalkulačka

Spočítejte si Váš dietní program

žena muž

Problematické partie