Svatomartinské kuře à la husa se zelným salátem
Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze
ingredience pro dvě porce
- kuřecí prsa s kostí bez kůže
- sůl
- Kmín
- 200 g jablek (od třetí fáze)
- 2 lžíce oleje
- hlávka bílého zelí
- 150 ml vody
- 3 lžíce vinného octa
- 2 tablety stévie
- pepř
postup přípravy
Kuřecí prsa si nejprve připravte a nasolte a okmínujte. Dejte na pekáč a nechte odležet v lednici. Nasolené kuře osušte a do pekáče vložte nakrájená jablka.
Před pečením podlijte vodou a 2 lžícemi oleje a dejte péct do trouby rozehřáté na 120 °C. Pečte podle 2 až 2,5 hodiny. Maso musí jít po upečení úplně od kosti. Pro pěkně křupavou kůrčičku ke konci vyndejte z trouby. Troubu rozehřejte na 230 °C. Pak maso vraťte a zprudka zapečte asi 15 minut.
Zelí nakrouháme najemno a dáme do mísy, přidáme sůl a zelí pořádně promačkáme, aby se sůl dostala všude. Smícháním se solí docílíme, že zelí změkne a pustí vodu. Dáme do lednice na 2 hodiny odležet. Poté si připravíme zálivku ze 150 ml vody, 2 tablet stévie, přibližně 3 lžic vinného octa a pepře. Připravenou zálivkou salát prolijeme a zamícháme.
Hledám nejvhodnější program...