Francouzská proteinová dieta

Svatomartinské kuře à la husa se zelným salátem



Svatomartinské kuře à la husa se zelným salátem

Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze

ingredience pro dvě porce

  • kuřecí prsa s kostí bez kůže
  • sůl
  • Kmín
  • 200 g jablek (od třetí fáze)
  • 2 lžíce oleje
  • hlávka bílého zelí
  • 150 ml vody
  • 3 lžíce vinného octa
  • 2 tablety stévie
  • pepř

postup přípravy

Kuřecí prsa si nejprve připravte a nasolte a okmínujte. Dejte na pekáč a nechte odležet v lednici. Nasolené kuře osušte a do pekáče vložte nakrájená jablka.

Před pečením podlijte vodou a 2 lžícemi oleje a dejte péct do trouby rozehřáté na 120 °C. Pečte podle 2 až 2,5 hodiny. Maso musí jít po upečení úplně od kosti. Pro pěkně křupavou kůrčičku ke konci vyndejte z trouby. Troubu rozehřejte na 230 °C. Pak maso vraťte a zprudka zapečte asi 15 minut.

Zelí nakrouháme najemno a dáme do mísy, přidáme sůl a zelí pořádně promačkáme, aby se sůl dostala všude. Smícháním se solí docílíme, že zelí změkne a pustí vodu. Dáme do lednice na 2 hodiny odležet. Poté si připravíme zálivku ze 150 ml vody, 2 tablet stévie, přibližně 3 lžic vinného octa a pepře. Připravenou zálivkou salát prolijeme a zamícháme.

Online kalkulačka

Vypočítejte, jaký dietní program je pro Vás nejvýhodnější?

Pohlaví

Problematické partie

Hledám nejvhodnější program...

Poraďte se s výživovým poradcem

Zarezervujte si bezplatnou telefonickou konzultaci s výživovým poradcem