Francouzská proteinová dieta

Špenátový koláč s cottage sýrem



Recept je vhodný pro 3. fáze

ingredience na 2 porce

  • 2 celá vejce
  • 1 bílek
  • 350 g čerstvého špenátu
  • 50 g odtučněného tvarohu
  • 100 g sýru Cottage
  • 1 lžíce sušené cibule
  • sůl
  • pepř

postup přípravy

Nejprve si předehřejeme troubu na 180 stupňů.
V hrnci podusíme špenát a vypařenou tekutinu slijeme. Poté necháme špenát vychladnout.
V míse smícháme tvaroh, sýr Cottage, vejce, sušenou cibuli, sůl a pepř a přidáme vychlazený špenát.
Hmotu vlijeme do zapékací misky, kterou jsme si předem lehce vymazali pár kapkami olivového oleje.
Pečeme odkryté, zhruba 50 - 55 minut, dokud směs neztuhne a nezezlátne. Můžeme péct i v nepřilnavých formách na muffiny.

Podáváme se zeleninovým salátem z čínského zelí.

Online kalkulačka

Vypočítejte, jaký dietní program je pro Vás nejvýhodnější?

Pohlaví

Problematické partie

Hledám nejvhodnější program...

Poraďte se s výživovým poradcem

Zarezervujte si bezplatnou telefonickou konzultaci s výživovým poradcem