Sladká rýže s tvarohem a jahodami



Recept je vhodný pro: 3. fáze

ingredience na 1 porci

  • 100 g měkkého nízkotučného tvarohu
  • 2 lžíce rýže
  • 100 g jahod
  • 2 - 3 tabletky stévie

postup přípravy

Propláchnutou rýži vložíme do hrnce s přibližně 300 ml vody a jednou tabletkou stévie. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni do změknutí rýže. Uvařenou rýží slijeme a necháme pořádně okapat. Vodu z rýže si necháme stranou.

Rozmačkáme jahody a přidáme k nim rozpustit půl až jednu tabletku stévie.

Vlažnou rýži smícháme s tvarohem. Každý tvaroh má jinou konzistenci, proto, pokud je směs hodně hustá, zředíme ji trochou vody z rýže. Na závěr už jen smícháme s rozmačkanými jahodami.

TIP: Místo jahod můžete použít i borůvky nebo jiné lesní plody. Výborně se hodí i rybíz ten však je lepší více přisladit stévií.