Sendviče s celerovou pomazánkou
Recept je vhodný pro 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze
ingredience pro 1 porci:
- jedna porce Prodietix proteinového chleba (3 plátky) nebo cereálního chleba
- 150 g uvařeného celeru
- sůl
- pepř
- hrst jemně nasekané petrželky
- 1 lžička dijonské hořčice (neslazené)
- 1 lžička olivového oleje
- 1 lžička citronové šťávy
- od 3. fáze můžete přidat dvě lžíce nízkotučného tvarohu
- ledový salát
- okurka
- ředkvičky
postup přípravy:
Celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Dáme uvařit do měkka a následně rozmixujeme na kaši. Rozmixovaný celer ochutíme solí a pepřem, přidáme petrželku (nebo jinou bylinku podle vaší chuti), lžičku hořčice, olivového oleje a citronové šťávy. Vše důkladně promícháme a namažeme na chléb.
Na namazaný plátek položíme list ledového salátu, natenko nakrájenou okurku a ředkvičku. Na takto připravený chléb položíme další plátek chleba a opět pomažeme pomazánkou a poklademe zeleninou. Takto navrstvíme celou jednu porci chleba (3 plátky). Připravený sendvič můžete využít jako lehkou večeři.
Náš TIP: Od 3. fáze můžete do pomazánky přidat tvaroh pro zjemnění. Od 2. fáze můžete využít i další zeleninu ze seznamu povolené zeleniny.
Hledám nejvhodnější program...