Salát z fazolových lusků
Recept je vhodný pro 1. fáze, 2, fáze, 3. fáze
ingredience na 2 porce
- 0,5 kg mladých fazolových lusků
- cca 1 l vody
- 2 lžíce sušeného česneku
- 2 lžíce sušené cibule
- 1 lžíce vinného octa
- 2 lžíce panenského olivového oleje
- petrželová nať
- pepř
- sůl
postup přípravy
Fazolové lusky očistíme, zbavíme vláken, omyjeme, překrájíme na menší kousky, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme do měkka. Uvařené lusky scedíme a propláchneme ledovou vodou, aby zanechali svěží zelenou barvu.
V menší misce si připravíme zálivku. Smícháme několik lžic vody s vinným octem, olivovým olejem, solí, pepřem, sušenou cibulí a sušeným česnekem a následně zalijeme připravené fazolové lusky. Pomocí dvou vidliček opatrně celý salát promícháme tak, abychom lusky nepolámali. Nakonec můžeme ozdobit nasekanou petrželovou natí.
Podáváme samostatně jako zeleninový salát k proteinovým jídlům od 1. fáze nebo jako příloha k normálním jídlům od 2. fáze.
Hledám nejvhodnější program...