Francouzská proteinová dieta

Salát z fazolových lusků



Recept je vhodný pro 1. fáze, 2, fáze, 3. fáze

ingredience na 2 porce

  • 0,5 kg mladých fazolových lusků
  • cca 1 l vody
  • 2 lžíce sušeného česneku
  • 2 lžíce sušené cibule
  • 1 lžíce vinného octa
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • petrželová nať
  • pepř
  • sůl

postup přípravy

Fazolové lusky očistíme, zbavíme vláken, omyjeme, překrájíme na menší kousky, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme do měkka. Uvařené lusky scedíme a propláchneme ledovou vodou, aby zanechali svěží zelenou barvu.
V menší misce si připravíme zálivku. Smícháme několik lžic vody s vinným octem, olivovým olejem, solí, pepřem, sušenou cibulí a sušeným česnekem a následně zalijeme připravené fazolové lusky. Pomocí dvou vidliček opatrně celý salát promícháme tak, abychom lusky nepolámali. Nakonec můžeme ozdobit nasekanou petrželovou natí.
Podáváme samostatně jako zeleninový salát k proteinovým jídlům od 1. fáze nebo jako příloha k normálním jídlům od 2. fáze.

Online kalkulačka

Vypočítejte, jaký dietní program je pro Vás nejvýhodnější?

Pohlaví

Problematické partie

Hledám nejvhodnější program...

Poraďte se s výživovým poradcem

Zarezervujte si bezplatnou telefonickou konzultaci s výživovým poradcem