Restovaná drůbeží játra



Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze

ingredience na 1 porci

  • 100 g očištěných kuřecích nebo krůtích jater
  • lžíce za studena lisovaného slunečnicového oleje nebo olivového
  • majoránka
  • sůl
  • pepř

postup přípravy

Na rozpálenou pánev nalijeme lžíci oleje a přidáme očištěná játra. Restujeme krátce ze všech stran, dokud játra nezískájí barvu. Po 4 - 6 minutách restování játra opepříme, osolíme a přidáme majoránku. Majoránku použijeme pokud možno čerstvou, pokud máme pouze sušenou, rozemneme ji před přidáním v dlani. Játra můžeme na závěr podlít trochou vody a nechat 2 minuty podusit - získáme tak šťávu.

Jako přílohu můžete podávat ve 2. fázi například cuketové nudle nebo od 3. fáze 2 lžíce rýže.